TEKİRDAĞ / SARAY - Şehit İbrahim Parlakcı Ortaokulu

Nis

Okul Web Sitesi ve Sosyal Medya(İnstagram) Etkileşim İstatistiklerini fotoğraflar üzerinden inceleyebilirsiniz.

Nis

Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal zekalarının gelişimini desteklemek adına Zeka Oyunları kulubü olarak mangala turnuvamızı gerçekleştirdik.

Nis

Afad'a etkinlik eğitim konusunda başvuru yapıldı fakat ülkmeizde yaşanan deprem nedeniyle afaddan destek alamadık.

Öğrencilerin afet konusunda bilinçlendirilmesi adına 5A sınıfı öğrencileriyle Afad Afet Farkındalık eğitimi videosu izletildi.

Mrt

Okulumuz e-twinning kulübü “Disaster Awareness”, “Colorful Notes and Rests Music Project”, “Young Photographers, Tell Old Stories”, “Çevremizdeki Canlılar”, “Composting” projelerine katılmak amacıyla proje yürütücüleri ile iletişime geçmiş, bazı projelerden dönüş alınmıştır. Proje takvimine göre çalışmalar yürütülecektir.

Mrt

Hoşgörü değerler eğitimi kapsamında 5A sınıfı öğrencileriyla ‘Farklılıklar güzeldir’ adlı videoyu izleyip üzerinde konuştuk.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü okulumuzda hazırlanan törenle kutlandı.

Mrt

21 Mart Salı günü Orman Haftası kapsamında tüm öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte "Doğa'da Hayat Var" sloganıyla doğa yürüyüşü gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuzda bu hafta kültürümüzün önemli değerlerinden kukla oyunları konusunu yaparak yaşayarak öğrenilmesi için öğrencilerimiz çeşitli kuklalar hazırlayıp kendi aralarında doğaçlama ve hazırlıklı gösteriler düzenlediler.

Mrt

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası İlçe Finalinde okulumuz 7/B sınıfı öğrencilerinden:

Ozan Yıldırım Mangala oyununda ilçe 1.'si

Nisa Akpınar Küre oyununda ilçe 2.'si

Sultan Gökgöz Kulami oyununda ilçe 3.'sü

Taha Kaya Mangala oyununda ilçe 3.'sü olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ayrıca turnuva hazırlık sürecinde öğrencilerimize koçluk eden Akıl ve Zeka Oyunları Kulüp öğretmenimiz Işıl Turan Bozkurt'a emekleri için teşekkür ediyoruz.

Eğitim Kapsamında ;

Geri dönüşüm nedir?Hayatımızda geri dönüşümün önemi nedir?Hangi maddeleri geri dönüştürebiliriz?Sürdürülebilir bir dünya için birey olarak neler yapabiliriz?

Sorularının cevapları araştırıldı, tartışıldı ve öğrenildi.

Daha sonra Etkinlik kapsamında sınıflarda öğrencilerden ellerinde bulunan artık malzemelerden bir ürün ortaya koymaları istendi ve ürünler sergilendi.